Se întâmplă des să aplici la job-uri și să nu fii chemat la interviu? Te-ai întrebat vreodată de ce?
Cei mai mulți candidați sunt respinși din cauza unor greșeli în redactarea CV-ului de angajare.
Luând în considerare faptul că CV-ul cuprinde experiența profesională, calitățile și aptitudinile, redactarea lui e primul și cel mai important pas în căutarea unui job.
Am alcătuit mai jos o listă cu top 5 cele mai des întâlnite greșeli în redactarea CV-ului.
1. CV dezorganizat
Un studiu realizat de National Citizen Service (NCS) ne arată că recrutorii petrec în medie doar 8.8 secunde pentru citirea unui CV.
Ceea ce înseamnă că trebuie să te asiguri că este aranjat în pagină, că e ușor de citit și că evidențiezi punctele tale forte și experiența.
Nu îi scrie nuvelă recrutorului și nici nu îi povestii cum a fost în adolescență. Acest lucru nu te ajută pentru obținerea job-ului mult visat.
2. Poza de profil
Nu este obligatoriu să incluzi o poză în CV-ul tău dar de cele mai multe ori ajută. Dar trebuie avut mare grijă în alegerea pozei.
Dacă atașezi o poză în costum de baie de la Mamaia s-ar putea să nu fii luat în serios pentru postul de Senior Account Manager. De asemena nimeni nu e interesat să vadă o poză crop-uita de la bere cu băieții.
Alege o poză reprezentativă, simplă, cu bun gust, fără ochelari de soare sau umerii goli.
3. Adresa de email
Lucrând în recrutare de multe ori am întâlnit adrese de email gen iubitzikul_armand0xxx@yahoo.com.
În acest caz s-ar putea ca recrutorul să creadă că CV-ul tău e spam sau un virus și nici să nu îți deschidă emailul, descalificându-te din start.
Folosește o adresă de email simplă, profesionistă, cel mai indicat include numele tău în crearea adresei de email.
4. Folosești același CV peste tot
Calitatea este mult mai importantă decât cantitatea în acest caz.
Adaptează CV-ul în funcție de locul de muncă pentru care aplici. Citește anunțul de recutare și evidențiază abilitățile și experiența care corespund nevoilor angajatorului.
Potențialii angajatori vor aprecia atenția la detalii.
5. Detalii inutile
CV-ul ar trebui să conțină maxim 2-3 pagini.
Încearcă să eviți frazele generale gen „spirit de echipă” sau „doresc să avansez și să învăț lucruri noi”, deoarece majoritatea trec aceste lucruri în CV. Notează exact ceea ce știi tu să faci și ce te recomandă pe tine pentru acest post.