“Cum te-ai descrie?” Este una din întrebările din interviu care poate fi anticipată și exersată ajutându-te astfel să pășești cu dreptul în faţă.
În fiecare interviu susținut la un moment dat o să ai parte de una din întrebările: “Cum te-ai descrie?” “Vorbeşte-mi despre tine”, “Ce poţi să îmi spui despre tine?”, “Cum te-ai descrie, cum te-ar descrie colegii, cum te-ar descrie şeful.”, “Spune-mi câte ceva despre persoana ta.”
În timp ce această întrebare ar trebui anticipată și exersată, mulți candidați trec cu vederea importanța acestei întrebări şi dau greş în formularea răspunsurilor. Mai mult, atunci când ne descriem, ar trebui să oferim răspunsurile noastre cele mai sincere. Chiar dacă unele răspunsuri sunt enumerate mai jos, asigurați-vă întotdeauna că folosiți cuvintele voastre, autenticitatea este importantă.
Ca să vă ajutăm în această privință mai jos vă prezentăm 15 moduri în care v-ați putea descrie la următorul dumneavoastră interviu:
“Aș spune că sunt…”
- “Cineva care are așteptări mari pentru rezultatele sale. Sunt încrezător în capacitatea mea de a face față provocărilor sau lucrurilor rele care pot să apară astfel fac în așa fel încât lucrurile rele să nu se întâmple”
- “Cineva care vrea să fie evaluat după performanța individuală și răsplătit pentru eforturile sale și capacitatea sa de execuție”
- “Cineva care vrea să lucreze pentru o companie de succes, cu o conducere puternică și o viziune clară, care are capacitatea de a recunoaște și de a recompensa performanțele.”
- “Cineva care este în mod constant în creștere și care continuă să crească chiar dacă postul sau poziția respectivă nu o cere direct. De cele mai multe ori creșterea mea profesională se bazează pe ceea ce studiez, ambele fiind relaționate direct sau indirect cu locul de muncă.”
- “Cineva care este modest, care muncește din greu și care își stabiliește obiective realiste în mod constant. Odată ce mi-am definit criteriile, iau măsurile necesare pentru atingerea lor.”
- “Cineva care își propune să păstreze liniile de comunicare deschise și care este preocupat în mod constant de nevoile clienţilor solicitând în mod constant întrebări pentru a descoperi ceea ce vrea cu adevărat clientul și apoi să mă asigur că sunt în măsură să îndeplinesc cerințele respective.”
- “Cineva care gândește pozitiv, și care poate rezolva sarcini dificile. Nu sunt o persoană care are nevoie să fie supravegheată la fiecare pas. Mai degrabă, atunci când mi se dă o sarcină specifică, pot găsi cele mai bune metode de a rezolva sarcina într-un mod cât mai personal și autentic.”
- “Cineva care este capabil să controleze o situație, mai degrabă decât cineva care se lasă controlat de situație.”
- “Cineva care simte nevoia să aducă rezultate. Sunt hotărât să-mi desfăşor bine munca mea, și să-mi dezvolt o carieră de succes, precum și să ajut compania să lucreze într-un mod cât mai competitiv.”
- “Cineva care este orientat spre rezultate. Cineva care înfruntă provocările cu capul în față, și care nu se lasă copleșit de situție, în speranța că aceasta se va rezolva de la sine. Atâta timp cât sunt o persoană optimistă, sunt, de asemenea şi realist în ceea ce privește situația actuală și pot să-mi dau seama cât de satisfăcătoare sau nesatisfăcătoare este pentru mine.”
- “Cineva care a fost în măsură să îndeplinească nu numai așteptările angajatorilor mei, ci care a reușit în mod constant să depășească markeri impuși.”
- “Cineva care își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale atunci când lucrurile nu merg bine. Nu caut în exterior vina; mai degrabă, sunt cineva care uită la ceea ce pot îmbunătății pe data viitoare.”
- “Cineva care dă dovadă de o hotărâre de neclintit și care face tot ceea ce trebuie făcut pentru a avea cele mai bune rezultate pe termen lung, indiferent de cât de dificil poate fi.”
- “Cineva care se angajează să construiască ceva mare și care pune deoparte câștig personal pentru bunăstarea grupului.”
- “Cineva care este matur, sincer și crede în integritate. In fiecare zi, eu lucrez pentru mine pentru a-mi îmbunătății abilitățile, ceea ce mă ajută să devin mai bun.”
Tine minte că aceste exemple sunt doar deschiderea pentru răspuns. Secretul este să te gândești cum continui fiecare răspuns cu explicații relevante, interesante și concise, care să îl facă pe recrutorul plictisit să spună: “Acesta este cel mai bun răspuns pe care l-am primit la interviurile de azi!”
În ultimă instanță, la un interviu de angajare, totul se reduce la a răspunde repede, la a vorbi creativ și a sparge prejudecățile și răspunsurile standard la care oamenii se așteaptă. Aceste răspunsuri la interviul de angajare sunt riscante, neașteptate și neortodoxe. Și tocmai de aceea funcționează.
Ești angajat datorită răspunsurilor tale de la un interviu. Când ești invitat să vorbești despre tine, fă-l pe recrutor bucuros că te-a întrebat acest lucru.